Kuřecí vývar s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 225 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 dl Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 192.1 mg
  • Vláknina 4156.4 mg
  • Vitamín A 4156.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájenou cibulku orestujeme na másle dozlatova.

  • 2

    Přisypeme garam masalu a 2 minuty mícháme.

  • 3

    Přidáme propláchnutou rýži a dobře promícháme.

  • 4

    Zalijeme vývarem s kurkumou a přivedeme k varu.

  • 5

    Na mírném ohni za občasného míchání vaříme 20 minut, pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru a kokosové mléko a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu