Hrášková polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 50 g Rýže loupaná
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 95.9 mg
  • Draslík 388 mg
  • Vláknina 5884 mg
  • Vitamín A 5884 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vývaru povaříme propláchnutou rýži asi 20 minut.

  • 2

    V polovině doby varu přidáme hrášek a povaříme doměkka. Polévku odstavíme z plotny.

  • 3

    Přidáme nasekanou petrželku, máslo a vmícháme rozšlehaný žloutek. Polévku podle chuti osolíme a dál nevaříme.

Komentáře k receptu