Hovězí bujón s čerstvými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 60006 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 1151.4 mg
 - Vláknina 2230.4 mg
 - Vitamín A 2230.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
 - 
                                3
Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.
 - 
                                4
Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.