Bramborová polévka s krutóny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 1525 mg
 - Vláknina 21637.8 mg
 - Vitamín A 21637.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.
 - 
                                2
Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.
 - 
                                3
Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.