Bramborová polévka s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1047 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 4.4 mg
 - Draslík 1488.9 mg
 - Vláknina 15468.2 mg
 - Vitamín A 15468.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, ty nejmenší odložíme stranou.
 - 
                                3
Šalotky omyjeme, pokrájíme na plátky.
 - 
                                4
Olivový olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, vložíme šalotky, krátce je osmahneme. Přidáme růžičky květáku, kousky brambor a kmín, vše následně smažíme dalších 10 minut.
 - 
                                5
K osmaženým šalotkám a bramborám přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do varu, vaříme na mírném ohni přibližně 40 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme. Rozmixujeme mixérem do hladka, přidáme nejmenší růžičky květáku a vaříme ještě 10 minut.
 - 
                                6
Polévku podáváme v miskách, na povrch dáme ještě lžičku jogurtu a posypeme kmínem.