Krém z hrášku se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek mražený
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Šunka dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 700 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 959.8 mg
  • Vitamín A 959.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek prolijeme vodou a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle, cibuli oloupeme.

  • 2

    Ve vodě uvaříme doměkka hrášek s celou cibulí, scedíme a hrášek umeleme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíškou, zašleháme vývar, ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem a za občasného míchání na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Do polévky vmícháme umletý hrášek, smetanu a propasírujeme do čistého hrnce. Před podáváním necháme v polévce prohřát usmaženou šunku.

Komentáře k receptu