Hovězí vývar s toasty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel kořen
  • 150 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 5 plátek Chléb toastový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 276.8 mg
  • Draslík 471.7 mg
  • Vláknina 8469.9 mg
  • Vitamín A 8469.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a překrojíme, maso očistíme, opláchneme. Kerblík nasekáme na jemno, toastový chleb rozkrojíme na trojhránky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Zeleninu s masem vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a v tlakovém hrnci vaříme zhruba 40 minut. Vývar přecedíme (maso a zeleninu upotřebíme jinak) a znovu přivedeme k varu. Mezitím do nahřátých talířů rozklepneme vejce, přelijeme vroucím vývarem, do každého talíře dáme porci toastových trojhránků, posypeme sýrem, kerblíkem a podáváme.

Komentáře k receptu