Polévka z rajčat s rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 838 mg
  • Vláknina 7984.5 mg
  • Vitamín A 7984.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme.

  • 3

    Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku.

  • 4

    Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno.

  • 5

    Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu