Rybí polévka Bagration

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Rybí hlavy
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 364.6 mg
  • Vláknina 3178.8 mg
  • Vitamín A 3178.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí hlavy ze sladkovodních ryb dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou cibuli překrájenou na čtvrtky a vše vaříme 30 minut.

  • 2

    Vývar přecedíme a obereme maso z kostí.

  • 3

    Z mouky a 60 g másla připravíme světlou jíšku, kterou přelijeme rybím vývarem, do kterého vložíme obrané rybí maso.

  • 4

    Žampiony oloupeme, rozkrájíme na plátky, opečeme na 50 g másla a vložíme i s vypečenou šťávou a tukem do hotové polévky.

Komentáře k receptu