Bramborová polévka s kukuřicí
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 500 g Brambory
 - 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 80 g Krekry slané
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 60 g Anglická slanina
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý celý
 - 40 g Petržel - nať
 - 2.35 g Máslo čerstvé
 - 2.22 g Olej olivový
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 400 ml Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1686 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 50.7 mg
 - Draslík 1029.8 mg
 - Vláknina 14732.5 mg
 - Vitamín A 14732.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, petrželku posekáme najemno, kukuřici scedíme, krekry nadrtíme, vsypeme do misky, zalijeme mlékem a necháme 15 minut nasáknout.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme brambory a smažíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Děrovanou lžící vyjmeme polovinu brambor a zbytek v hrnci rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce brambory, přidáme kukuřici, krekry i s mlékem, smetanu a povaříme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Slaninu osmahneme v pánvi na kousku másla, polévku rozlijeme do talířů, posypeme petrželkou a slaninou.