Polévka s batáty a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1940 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 958.4 mg
 - Vláknina 12367.5 mg
 - Vitamín A 12367.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut.
 - 
                                3
Porce polévky posypeme koriandrem.