Španělská cibulačka
Suroviny
- 4 kostka Masox
 - 70 g Sýr Gouda 45%
 - 20 g Petržel - nať
 - 6 krajíc Chléb konzumní
 - 2 ml Citrónová šťáva
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 90.8 mg
 - Vláknina 1455.8 mg
 - Vitamín A 1455.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
 - 
                                2
Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.
 - 
                                3
Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.