Kuřecí bujón s nočky a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krůtí prsa
  • 70 g Játra krůtí
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Bohatý Bujón Kuřecí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1356 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 193.4 mg
  • Vláknina 2900.8 mg
  • Vitamín A 2900.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi.

  • 2

    Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů.

  • 3

    V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme.

Komentáře k receptu