Bujon se žloutkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 370.2 mg
 - Draslík 41.6 mg
 - Vláknina 150 mg
 - Vitamín A 150 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedem k varu silný masový vývar (nejlépe slepičí).
 - 
                                2
Horký vývar nalijeme do polévkových šálků nebo do talířů a ihned přidáme vždy 1 čerstvý žloutek.
 - 
                                3
Bujon při podávání posypeme nasekanou pažitkou.