Domácí česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Podravka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 227.6 mg
  • Vitamín A 227.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři celé paličky česneku oloupeme a rozdrtíme. Vejce rozšleháme s moukou.

  • 2

    Do vroucí vody rozdrobíme bujon a necháme rozpustit. Poté přidáme česnek, sůl a koření.

  • 3

    Zhruba po deseti minutách vmícháme vejce a ještě asi deset minut vaříme.

  • 4

    Podáváme s chlebem

  • 5

    Dáme vařit vodu v hrnci a po 3 minutách vařeni vody přihodíme bujon. Mezitím, než se bujon rozpustí, oloupeme česnek, přidáme ho s kořením do vařící vody.

  • 6

    Po 10 minutách vaření přihodíme vajíčko smíchané s moukou a vaříme asi 10 minut. Podáváme na talíř s pravým nefalšovaným a českým chlebem.

Komentáře k receptu