Bramborová polévka s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 250 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 5.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 3900 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 1773 mg
  • Vláknina 10610 mg
  • Vitamín A 10610 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle. Přidáme očištěný celer nakrájený na nudličky, nakrájené houby a vše zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Když se celer a houby osmaží, přilijeme vývar a přidáme brambory nakrájené na nudličky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Jako vložku do polévky podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.

Komentáře k receptu