Hovězí polévka s fritátovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 819 mg
- Vláknina 822.6 mg
- Vitamín A 822.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. 
- 
                                2Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko. 
- 
                                3Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky. 
- 
                                4Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat. 
- 
                                5Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        