Hovězí polévka s vaječným svítkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1113 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 838.8 mg
- Vláknina 630.6 mg
- Vitamín A 630.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. 
- 
                                2Tuk dobře rozšleháme, postupně zamícháme žloutky, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku a trochu omyté, jemně nakrájené petrželové natě nebo pažitky. 
- 
                                3Malým množstvím tuku vytřeme vhodný pekáček, vysypeme ho moukou a lehce v něm rozetřeme svítkovou hmotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. 
- 
                                4Upečený a částečně prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na malé kostičky. 
- 
                                5Do polévky vkládáme svítek spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        