Maďarská polévka z kapra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 714.7 mg
- Vláknina 1224 mg
- Vitamín A 1224 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut. 
- 
                                2Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet. 
- 
                                3Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme. 
- 
                                4Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        