Kerblíková polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 397 mg
- Vláknina 1130 mg
- Vitamín A 1130 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme do něj omyté, okapané lístky kerblíku. Krátce podusíme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Polévku podle chuti osolíme. 
- 
                                2Na dno talířů vložíme vždy 1 lžíci smetany a zalijeme polévkou. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        