Halaszlé - maďarská kapří polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 146.6 mg
- Draslík 817.8 mg
- Vláknina 1169.6 mg
- Vitamín A 1169.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. 
- 
                                2Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut. 
- 
                                3Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry. 
- 
                                4Polévku ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        