Křepelčí bujon s uzenou krůtou
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 200 g Kuřecí křídla
- 150 g Petržel kořen
- 100 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 100 g Prsa krůtí uzená
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 špetka Hřebíček mletý
- 2 stroužek Česnek
- 7 dl Voda pitná
- 5 dl Víno portské
- 0.5 dl Víno madeira
- 0.5 dl Rakytníková šťáva
- 1 kg Křepelka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Řeřicha
- 9 polévková lžíce Pepř 4 barev
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 146 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 225.5 mg
- Draslík 1285.3 mg
- Vláknina 18636.1 mg
- Vitamín A 18636.1 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uzená krůtí prsa nakrájíme na proužky. Klíčky alfalfa (klíčky vojtěšky) spolu s masem zamícháme do 1 litru studeného křepelčího bujonu. 
- 
                                2Omytou řeřichu drobně pokrájíme, bujon dosolíme podle chuti a podáváme. 
- 
                                3Křepelčí studený bujon [29586]: 
- 
                                4Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. 
- 
                                5Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. 
- 
                                6Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. 
- 
                                7Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. 
- 
                                8Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        