Křepelčí polévka s chilli
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 200 g Kuřecí křídla
- 150 g Petržel kořen
- 300 g Křepelčí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 3 ks Cibule
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 2 ks Chilli paprička
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 špetka Hřebíček mletý
- 2 stroužek Česnek
- 7 dl Voda pitná
- 5 dl Víno portské
- 0.5 dl Víno madeira
- 0.5 dl Rakytníková šťáva
- 1 kg Křepelka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 9 polévková lžíce Pepř 4 barev
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 127 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 1462.6 mg
- Vláknina 21667.6 mg
- Vitamín A 21667.6 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelčí omytá prsa pokrájíme na nudličky. Oloupeme cibule a pokrájíme je nadrobno. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a papričky pokrájíme na tenké nudličky. 
- 
                                2Omyté avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na měsíčky. 
- 
                                3V hrnci rozpustíme 20 g másla, zamícháme do něj 0,5 lžičky bílého pepře, přidáme maso, cibuli, chilli papričky, sůl, vše promícháme a krátce podusíme. 
- 
                                4Přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6 minut. 
- 
                                5Přidáme avokádo, promícháme a podáváme. 
- 
                                6Křepelčí studený bujon [29586]: 
- 
                                7Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína. 
- 
                                8Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu. 
- 
                                9Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon. 
- 
                                10Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. 
- 
                                11Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        