Křepelčí polévka s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 200 g Kuřecí křídla
  • 150 g Petržel kořen
  • 300 g Křepelčí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Hřebíček mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 7 dl Voda pitná
  • 5 dl Víno portské
  • 0.5 dl Víno madeira
  • 0.5 dl Rakytníková šťáva
  • 1 kg Křepelka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 9 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 1462.6 mg
  • Vláknina 21667.6 mg
  • Vitamín A 21667.6 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelčí omytá prsa pokrájíme na nudličky. Oloupeme cibule a pokrájíme je nadrobno. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a papričky pokrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Omyté avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na měsíčky.

  • 3

    V hrnci rozpustíme 20 g másla, zamícháme do něj 0,5 lžičky bílého pepře, přidáme maso, cibuli, chilli papričky, sůl, vše promícháme a krátce podusíme.

  • 4

    Přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6 minut.

  • 5

    Přidáme avokádo, promícháme a podáváme.

  • 6

    Křepelčí studený bujon [29586]:

  • 7

    Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

  • 8

    Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

  • 9

    Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

  • 10

    Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

  • 11

    Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Komentáře k receptu