Zeleninová polévka s nudlemi
Suroviny
- 2 kostka Bujón zlatý zeleninový
- 50 g Houby sušené
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Hrášek mražený
- 2 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 81 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 276.4 mg
- Vláknina 3969.1 mg
- Vitamín A 3969.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené. 
- 
                                2Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar. 
- 
                                3Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut. 
- 
                                4Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem. 
- 
                                5Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle, 
- 
                                6které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        