Vývar hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 285 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 650 g Hovězí výřez
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2.8 l Voda pitná
  • 1 kg Kosti hovězí morkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1675 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 189.9 mg
  • Vláknina 4568.1 mg
  • Vitamín A 4568.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.

  • 2

    Rozpůlíme cibule a do každé poloviny vmáčkneme jeden hřebíček. Připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Potom vyjmeme maso a vaříme další 1 hodinu.

  • 3

    Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.

Komentáře k receptu