Mrákovský oukrop
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 112.7 mg
- Vláknina 1695.3 mg
- Vitamín A 1695.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme. Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme nasucho dozlatova, potom odložíme do misky. Pánev vyčistíme a dáme na ni rozehřát máslo, na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Očistíme česnek a utřeme ho se solí. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ní kmín, drcený pepř, majoránku a česnek. Krátce, asi 3-5 minut povaříme, do vody pustíme vejce, rozmícháme a odstavíme z plotny. Do talířů rozdělíme kostičky chleba a osmaženou cibuli. Přelijeme oukropem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        