Petrželová polévka s pažitkovým kapáním
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 6616 mg
- Vitamín A 6616 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
- 
                                2Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch. 
- 
                                3Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        