Bramborová polévka s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1250 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 730 mg
 - Vláknina 10554.8 mg
 - Vitamín A 10554.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém olivovém oleji za stálého míchání restujeme kostičky brambor spolu s cibulí. Po pěti minutách opékání přidáme omytou a na růžičky nakrájenou brokolici a vše zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem, můžeme použít i vývar z kostky.
 - 
                                2
Když začne polévka vřít, zasypeme jí nastrouhanou Nivou, přiklopíme a na mírném ohni vaříme, dokud nejsou brambory měkké, asi 25 min.
 - 
                                3
Takto připravenou polévku rozmixujeme ručním mixérem do hladka a pro zjemnění vmícháme smetanu.
 - 
                                4
Na závěr dochutíme špetkou soli, pepře a sladké papriky.
 - 
                                5
Podáváme v hlubokých talířích nebo miskách, můžeme ozdobit růžičkou brokolice a troškou sladké papriky.