Rybí polévka s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kambala
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Česnek
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 2 špetka Badyán
  • 1 l Vývar rybí
  • 2 cl Anýzovka
  • 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 878.9 mg
  • Vláknina 5172.8 mg
  • Vitamín A 5172.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kambaly omyjeme a nakrájíme na kostky. Čerstvou omytou okurku okrájíme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a odložíme zvlášt do misky.

  • 2

    V pánvi wok na rozpáleném sezamovém oleji krátce osmažíme kousky ryby, po 2 minutách přidáme pokrájenou okurku, posypeme pokrájenou cibulkou s česnekem, přimícháme koření a dolijeme rybím vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, přidáme lžíci krabí pasty a za stálého míchání necháme pastu rozpustit, pak přilijeme 2 cl anýzovky, 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti) a vaříme ještě 10 minut.

  • 3

    Než odstavíme polévku z vařiče, vložíme do ní pokrájené kostičky sýru tofu.

  • 4

    Polévku servírujeme v malých miskách s nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu