Dýňová polévka se smetanou
Suroviny
- 450 g Dýně
 - 115 g Krevety tygří - loupané
 - 600 ml Vývar slepičí
 - 600 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Krevety sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 98.2 mg
 - Draslík 1155.4 mg
 - Vláknina 1135.8 mg
 - Vitamín A 1135.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.
 - 
                                2
Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.
 - 
                                3
Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.
 - 
                                4
V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.
 - 
                                5
Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.
 - 
                                6
Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.
 - 
                                7
Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.