Polévka z červené papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rýže jasmínová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 770.6 mg
  • Vláknina 12144.7 mg
  • Vitamín A 12144.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min.

  • 2

    Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu