Polévka z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1919 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 866.3 mg
 - Vláknina 3048.3 mg
 - Vitamín A 3048.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme.
 - 
                                4
Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list.
 - 
                                5
Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili.