Polévka tříbarevná
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Bazalka
 - 650 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Celer řapíkatý
 - 60 g Šalotka
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 300 g Špenátové listy mražené
 - 200 g Smetana zakysaná 14%
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1645 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 1559.6 mg
 - Vláknina 6097.5 mg
 - Vitamín A 6097.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej a lehce v něm osmahneme nasekanou šalotku, drcený česnek a kousky řapíkatého celeru.
 - 
                                2
Po 5 minutách přidáme drcená rajčata i se šťávou a zalijeme vývarem. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Nasekáme a přimícháme bylinky.
 - 
                                4
Slunečnicový olej rozehřejeme a na něm lehce podusíme špenát.
 - 
                                5
Dochutíme solí a pepřem a po 4 minutách přendáme na předehřáté talíře.
 - 
                                6
Přelijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.