Těstovinová polévka s párkem
Suroviny
- 2 kostka Bujón zlatý hovězí
 - 60 g Mrkev kořen
 - 250 g Párky Frankfurtské
 - 400 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 200 g Fazole červené sterilované
 - 125 g Těstoviny Conchiglie
 - 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
 - 20 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 332.8 mg
 - Vláknina 10185.2 mg
 - Vitamín A 10185.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
 - 
                                2
Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.
 - 
                                3
Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.