Brynzová polévka s houbami a těstovinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 18.3 mg
 - Draslík 500.7 mg
 - Vláknina 1683 mg
 - Vitamín A 1683 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 400.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Brynzu si dohladka rozmícháme ve vlažném mléku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěný česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do hrnce dáme l litr vody, houby, sůl, drcený kmín a houby vaříme přibližně 15 minut doměkka. Pak do polévky zavaříme domácí nudle, které vaříme 1-2 minuty. Pak přilijeme mléko s brynzou, přidáme na zjemnění máslo a polévku pomalu vaříme dalších 2-3 minuty.
 - 
                                3
Nakonec do polévky přimícháme česnek s koprem, necháme přejít varem a podáváme.