Sladkokyselá polévka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 31.6 mg
 - Draslík 280 mg
 - Vláknina 4052.4 mg
 - Vitamín A 4052.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku a kousky chřestu. Potom chřest s cibulkou zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část vařeného chřestu vyjmeme děrovanou naběračkou, ochutíme ho solí a pepřem, a potom ho rozmixujeme. Rozmixovaný chřest s kořením rozředíme smetanou a vínem a několik minut povaříme. Na závěr do polévky vrátíme odložený nerozmixovaný chřest a polévku dochutíme cukrem. Polévku podáváme horkou.