Květákový krém se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1341 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 26.8 mg
 - Draslík 1017.9 mg
 - Vláknina 13659 mg
 - Vitamín A 13659 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 788.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar a mléko, osolíme, přidáme šafrán a přivedeme k varu. Zatím rozdělíme květák na nejmenší růžičky a vhodíme do vroucí vody. Ztlumíme a na mírném ohni povaříme 10 minut, až květák změkne, ale neztratí tvar. Děravou naběračkou vybereme asi třetinu květáku a odlijeme polovinu vývaru, zbytek rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme odebrané růžičky květáku dozlatova. V hrnci prohřejeme květákové pyré, podle potřeby zředíme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Nakonec přidáme osmažené květáky a podáváme.