Kořeněná květáková polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1247 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1137.2 mg
 - Vláknina 15237 mg
 - Vitamín A 15237 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák nakrájíme na malé růžičky a osmažíme je na oleji. Přidáme skořici, kmín i koriandr a po chvíli i harisu. Opékáme dvě minuty. Zalijeme vývarem a přidáme i většinu nasucho opražených mandlí.
 - 
                                2
Vaříme 20 minut doměkka. Rozmixujeme do hladka.
 - 
                                3
Podáváme posypané mandlemi.