Pórková polévka s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 190.6 mg
 - Draslík 90.6 mg
 - Vláknina 1597.5 mg
 - Vitamín A 1597.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý, nakrájený pórek a oloupané, nakrájené kedlubny uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Vše spojíme, prolisujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a nakonec kousek másla.