Studená polévka z řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 10 g Křen
  • 500 g Červená řepa
  • 10 g Pažitka
  • 120 g Cibule červená
  • 500 g Jogurt bílý
  • 80 ml Víno červené
  • 1000 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 796.7 mg
  • Vláknina 13384.8 mg
  • Vitamín A 13384.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut.

  • 2

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi.

  • 3

    Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky.

  • 4

    Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny.

  • 5

    Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti.

  • 6

    Polévku necháme dobře vystydnout.

  • 7

    Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky.

Komentáře k receptu