Studená polévka z lesních plodů s noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Pšeničná krupice
  • 750 g Lesní plody - mražené
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 700 ml Džus višňový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 92.5 mg
  • Vláknina 14269.4 mg
  • Vitamín A 14269.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.

  • 2

    Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.

  • 3

    Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu