Studená polévka ze zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Rajčatová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 559.3 mg
  • Vláknina 4017.3 mg
  • Vitamín A 4017.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme. Okurku, česnek a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru, přilijeme polovinu rajčatové šťávy, citronovou šťávu a olej. Vše rozmixujeme, poté přelijeme do mísy, přidáme zbylou rajčatovou šťávu, dochutíme pepřem, solí, promícháme a uložíme do chladna.

  • 2

    Bazalku omyjeme, nasekáme nahrubo.

  • 3

    Studenou polévku nalijeme do misek, posypeme bazalkou a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou bagety.

Komentáře k receptu