Studená hrášková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek mražený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 3298.9 mg
  • Vitamín A 3298.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na kostky pokrájíme cibuli a velkou bramboru, na proužky rozkrájíme ½ hlávky salátu, umeleme pepř, z čerstvé máty oddělíme 4 lístky na ozdobu a zbytek posekáme.

  • 2

    V rendlíku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přilijeme drůbeží vývar, přidáme brambory, hrášek, hlávkový salát a mátu a přikryté dusíme 20 minut. Když jsou brambory měkké, polévku opepříme, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Polévkovou směs pak dohladka rozmixujeme, přelijeme do mísy a zakrytou necháme alespoň 2 hodiny chladit.

  • 4

    Studenou polévku rozmícháme, rozdělíme na talíře a porce servírujeme se lžící bílého nízkotučného jogurtu a ozdobené lístkem máty.

Komentáře k receptu