Zapékaná cibulová polévka
Suroviny
- 900 g Cibule
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 225 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Bageta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.7 l Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1064 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 38.3 mg
 - Draslík 455.7 mg
 - Vláknina 7270.8 mg
 - Vitamín A 7270.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.
 - 
                                2
Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.
 - 
                                3
Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.
 - 
                                4
Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.