Piemontská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 2195 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 582.8 mg
 - Vláknina 12709.8 mg
 - Vitamín A 12709.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí očistíme a rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, soli a kmínu asi 10 minut. Vyjmeme a dáme na síto.
 - 
                                2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Do formy nandáme vrstvu chlebových plátků, zalijeme trochou vývaru a pokryjeme třetinou zelí. Osolíme, opepříme a pokryjeme třetinou sýrových plátků. Stejně narovnáme další dvě vrstvy, zalijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C asi na 20-25 minut. Podáváme horké.