Polévka s červenou čočkou
Suroviny
- 200 g Čočka červená
 - 100 g Protlak rajčatový
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Brambory
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 821.2 mg
 - Vláknina 15771 mg
 - Vitamín A 15771 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, propláchnutou červenou čočku, nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
 - 
                                2
Vše zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme cukr, osolíme a zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec do uvařené polévky přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, citronovou šťávu a nasekanou bazalku.