Podkrkonošská couračka z kyselého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 141.2 mg
 - Draslík 348.7 mg
 - Vláknina 3813 mg
 - Vitamín A 3813 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 783.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.
 - 
                                3
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.
 - 
                                4
Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.