Bramboračka z Beskyd
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Celer bulvový
 - 120 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Cibule
 - 101 ks Rajčata
 - 1.3 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Libeček
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 5779.5 mg
 - Vláknina 62184.1 mg
 - Vitamín A 62184.1 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 325.4 mg
 - Vitamín E 12.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.
 - 
                                3
Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.