Kyselačka se švestkami a krupicí
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 20 g Houby sušené
 - 500 g Vepřová uzená plec
 - 500 g Zelí kysané
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Švestky sušené
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Krupice dětská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
 - Sacharidy 163 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1334 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 161 g
 - Cholesterol 83.5 mg
 - Draslík 2180.8 mg
 - Vláknina 51332 mg
 - Vitamín A 51332 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut.
 - 
                                2
Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby.
 - 
                                3
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                4
Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne.
 - 
                                5
V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme.
 - 
                                6
Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme.