Zelňačka s brambory a podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Zelí kysané
  • 5 ks Brambory vařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko - podmáslí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1977.8 mg
  • Vláknina 29290 mg
  • Vitamín A 29290 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí překrájíme a dáme vařit do osolené vody. Když změkne zalijeme podmáslím rozšlehaným s moukou a vaříme cca 10 minut.

  • 2

    Hotovou polévku zalijeme rozšlehaným vejcem a dochutíme.

  • 3

    Místo podmáslí použijeme mléko nebo smetanu.

Komentáře k receptu